Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

7 perfektných nápadov do vašej záhrady

Záhradný domček v svetlosivej omietke so záhradným posedením
Publikované 11.03.2021 11:33

Hľadáte inšpiráciu do záhrady či altánku? Preto sme si pre vás pripravili 7 nápadov. Niektoré kúpite, niektoré vyrobíte. No zaručene nimi ohúrite vaše návštevy i susedov. 

Nápadité hodiny na terase

Aj vy strácate na záhrade pojem o čase? Namontujte na stenu vášho záhradného prístrešku nápadné a štýlové nástenné hodiny. 

Vlastnoručne vyrobený nábytok

Z paliet sa dnes už dá vyrobiť záhradné sedenie, stolík i hojdačka. Nemusíte nič kupovať. Dokonca už aj pneumatiky sa dajú zmeniť na nepoznanie. Alebo na taburetky.

Bielo sivé posedenie z paliet pod prístreškom

Záhradné posedenie z paliet pri dome

Útulné osvetlenie, ktoré zahreje

Prinášame vám hneď niekoľko inšpirácií, ako rozžiariť vašu záhradu pomocou svetielok, ohňa či LED lampičiek. Oživia váš trávnik, terasu i sedenie. Také záhradné ohnisko vám spríjemní jarné i letné večery a zahreje vás, keď sa v jeseni ochladí. Prečítajte si, ako si ho vybrať v obchode alebo vyrobiť doma.

Záhradný domček s lampiónmi

Záhradný domček s prístreškom a posedením

Kúpacie jazierko

Vždy ste túžili po bazéne, ale nesedí vám tradičný dizajn či množstvo chémie? Existujú už aj biobazény. Vyzerajú ako skutočné prírodné jazerá, ale dá sa v nich kúpať. Na druhej strane si vyžadujú množstvo vašej starostlivosti. Vytvorte si aj vy na záhrade okúzľujúci prírodný bazén.

Kúpacie jazierko na záhrade

Jazierko na kúpanie na záhrade

Živý plot

Pokiaľ chcete trošku súkromia, tak namiesto obrovského múra môžete nechať vyrásť živý plot. Ten zároveň opticky predlžuje priestor.

Upravená záhrada

Rastliny v originálnej forme

Pozrite si rôzne nápady na kvetinové doplnky do záhrady. Vašu záhradu či prístrešok zútulnia popínavé rastlinky, stropné kvetináče, vertikálne záhrady či umelecké diela zo sukulentov.

Záhradný domček GARDEON pri dome

Kamenné kreácie

Tento DIY (do it yourself = urob si sám) nápad vás nemusí stáť ani cent. Avšak budete musieť v okolí jazier a riek nájsť tie správne kamene, aby sa vám podarilo urobiť želaný výtvor. Fantázii sa na záhrade medze nekladú.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON
paletové posedenie – https://www.modrastrecha.sk/blog/andraska/collection/ako-vyrobit-zahradne-sedenie/
kúpacie jazierko – https://www.modrastrecha.sk/blog/galina75/album/nas-traumhaus/