Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Aké príslušenstvo by vám pri stavbe garáže rozhodne nemalo chýbať?

Publikované 13.06.2016 12:56

Je leto a teploty stúpajú. Preto auto čoraz častejšie zatvárame do garáže. Ešte nemáte tú svoju postavenú? Tento článok teda čítate včas! Dozviete sa, aké príslušenstvo a prečo by vám nemalo chýbať. Tiež sme mysleli na praktické interiérové vychytávky a doplnky do garáže, vďaka ktorým dostanete pod kontrolu aj ten váš organizovaný chaos.

Povinná výbava každej garáže

Súrne sa potrebujete dostať do garáže, ale niekto vám blokuje hlavnú bránu? Alebo z nej potrebujete len maličkosť? Riešením sú bočné garážové dvere. Ušetrite čas a nezabudnite si ich „pribaliť“ k objednávke vašej montovanej garáže.

Dvere Hormann LPU42 v antracitovej farbe

Praktický je tiež odkvapový systém. Záhradkárčenie je čoraz populárnejšie a práve vďaka odkvapovému systému viete zberať dažďovú vodu. Ušetrite peniaze a zavlažujte vašu záhradku celkom jednoducho. Pokiaľ na nádrž s vodou pripevníte hadice so správnymi koncovkami, vytvoríte tým domáci závlahový systém.

Odporúčame vám premyslieť si aj presvetlenie garáže. Okno je užitočné najmä pre rýchle vetranie. Vyhnete sa takto nepríjemným plesniam a zápachu. Ale čo so svetlom? Bude okno stačiť? My sme to vyriešili prakticky a štýlovo. PVC svetlík, vďaka svojmu špeciálnemu tvaru skla, presvetlí celú garáž denným svetlom. A tip pre dámy: Takto uvidíte večer, či sa v garáži svieti. Ak áno, viete, kde máte hľadať toho vášho kutila.

Svetlík Slovaktual v antracitovej farbe

Využite steny ako úložné priestory

A pretože vieme, že aj interiér potrebuje doladiť, máme pre vás pár ďalších tipov. Na steny môžete dať všetko, čo veľmi nevyčnieva do priestoru, aby to nezavadzalo autu. V rámci efektívneho využitia priestoru, použite háky, magnety, boxy a pod. na upevnenie všetkého možného. Zaveste vaše bicykle, pneumatiky, rebrík i náradie. Na zemi zbytočne zaberajú miesto. Takisto môžete namontovať rôzne košíky, do ktorých umiestnite všetky športové veci, ako sú lopty, rakety a pod.

závesný systém - GARÁŽzávesný systém - BIKE

Čo nám ešte ostalo? Strop, presne tak. Naň môžete veľmi jednoducho pripevniť čokoľvek, čo si vymyslíte, pomocou závesných systémov. Využite novú ponuku hákov a držiakov, ktorú sme pre vás pripravili. Efektívne úložné priestory nikdy nevyjdú z módy.

Kútik pre kutila

Keď máme na stenách všetko, čo sme potrebovali, využijeme zadný kút garáže. Umiestnite tam sklápací stôl, ktorý bude vaším útočiskom. Keď budete potrebovať niečo zmontovať, opraviť, budete mať svoj vlastný priestor. Aspoň vás manželka nebude nútiť hneď po sebe všetko upratať.

stôl do garáže

Tip pre šoférov začiatočníkov

Máte vy alebo vaša drahá polovička problém s parkovaním v garáži? Neviete odhadnúť, ako ďaleko môžete zájsť? Jednoducho si zmerajte, kde pri ideálnom zaparkovaní končí zadné sklo vášho auta. V tom mieste do stropu navŕtajte háčik a pripevnite naň šnúrku alebo tenké lanko. Na jeho koniec dajte tenisovú loptičku. Pri cúvaní do garáže tak loptička narazí do skla. A vy budete vedieť, že je čas zastaviť. Načo sú komu senzory na cúvanie?

garáže s pultovou strechou

Túto povinnú výbavu si ako inak prispôsobíte svojim potrebám. Montovaná garáž môže byť aj veľmi jednoduchá, pokiaľ v nej len parkujete auto. Ale už tušíte, že neostanete len pri parkovaní. Po čase budete chcieť od garáže viac. Takže myslite dopredu.