Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Ako uschovať bicykel v garáži?

Bicykle v garáži
Publikované 09.11.2023 10:00

Garážová brána sa otvára. Pomaly vchádzate s autom dnu a snažíte sa zaparkovať. Ale zrazu zastanete. Kufor vám trčí z garáže až tak, že nezavriete bránu. Má to len jediný dôvod. Z garáže sa postupne stal sklad náradia, a tiež špajza na odloženie zemiakov a zeleniny. Samozrejme, ku nim sa ešte zmestí rebrík či kosačka, a tiež bicykle celej rodiny. Ale prečo, keď to môže ísť jednoduchšie. Vďaka našim tipom si viete efektívne zorganizovať celú garáž. A čo s bicyklami?

Na zemi zaberajú zbytočné miesto, to je azda jasné. Ale aj z bezpečnostného hľadiska je uskladnenie na zemi neefektívne. Ak nemáte špeciálny držiak na bicykle, tak akýkoľvek otras alebo štuchnutie môže spôsobiť efekt padajúceho domina. A predsa nechcete riskovať, že vám náhodne padajúci bicykel poškriabe vaše drahocenné auto. Preto môžete bicykle zavesiť. Pozrite sa, ako na to.

Na stenu či na strop

V závislosti od veľkosti a usporiadania vašej murovanej či montovanej garáže sa rozhodnite, či chcete vešať bicykle na stenu alebo na plafón. Strop je dobrý nápad, pokiaľ je dostatočne vysoký. Držiaky musíte umiestniť tak, aby nezavadzali autu, ale aj bežnému prechodu cez garáž. Vždy dbajte na bezpečnosť. My vám ale skôr odporúčame jednoduchšie a skladnejšie riešenie. Zaveste bicykle na stenu. Máme pre vás niekoľko rád a príkladov, ako na to.

Ako zavesiť bicykel

Váš bicykel viete zavesiť takmer o každú časť jeho tela. V prípade zavesenia na strop sa vám budú jednoduchšie vešať kolesá. Avšak kvôli stabilite je lepšie zavesiť rám bicykla na stenu. Háky, drevené držiaky alebo iné konštrukcie? Na internete nájdete množstvo rôznych typov závesných konštrukcií. Jednoduché aj zložitejšie. Lacnejšie aj drahšie.

Vešiak si však viete vyrobiť aj sami doma. Stačí vám navŕtať do steny dva drevené kolíky alebo špeciálne vytvarovanú poličku, na ktoré položíte konštrukciu. My by sme vám však odporúčali pevnejšie oceľové háky s plastovým obalom pre ochranu konštrukcie pred oškretím.

Jednoduchý proces krok za krokom

V prípade hákov nasledujte náš jednoduchý návod. Premyslite si, kde vám bicykle budú najmenej zavadzať. Ideálne blízko dverí alebo garážovej brány. Dôležité je najskôr si presne odmerať, akú vzdialenosť potrebujete medzi hákmi, aby ste zavesili tie časti bicykla, ktoré chcete. Na navŕtanie dier vám poslúži obyčajná akumulátorová vŕtačka. Po upevnení hákov do steny zavesíte bicykel a máte problém vyriešený.

Nechce sa vám vymýšľať? Chcete bicykel zavesiť jednoducho, rýchlo a pevne? Vymysleli sme pre vás špeciálne príslušenstvo do garáže. Závesný systém BIKE je len začiatkom. Postupne sme vyvinuli závesné systémy aj na náradie či športové vybavenie, ktoré vám uľahčia organizáciu celej garáže. Presvedčte sa sami.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON