Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Aktuálne ceny garáží

Montážnici pred garážou pre dve autá
Publikované 22.03.2021 14:10

Aké sú cenové relácie jednotlivých typov garáží na Slovensku? Sú murované garáže nákladnejšie ako drevené či montované? Budeme porovnávať cenu garáže pre jeden automobil. Získajte odpovede na všetky otázky a čítajte ďalej.

To, koľko peňazí budete musieť vyčleniť zo svojho rozpočtu pri zaobstaraní garáže, celkom iste najviac ovplyvňuje technológia a materiál, z ktorého bude nová garáž zhotovená. Máte možnosť voliť medzi murovanými, betónovými, drevenými, montovanými plechovými garážami alebo prístreškami.

Garáž pre jedno auto s prístreškom

Drevená garáž

Je vhodná pre kutilov, ktorí nevlastnia automobil vyššej hodnoty a ide im čisto o to, aby automobil ochránili pred dažďom alebo snehom. Garáž využívajú zároveň ako sklad náradia a vo väčšine prípadov sú schopní postaviť si ju sami.

Samozrejme, dá sa kúpiť aj drevená garáž na kľúč, kedy ani v tomto prípade nie je cena garáže vysoká vzhľadom k použitým materiálom a faktu, že zďaleka neplní ako ochranársku tak aj ďalšiu funkciu typickú pre kvalitnú garáž, o čom svedčí fakt, že vám ju poistí len máloktorá poisťovňa. Navyše drevená garáž vyžaduje údržbu.

Obstarávacia cena drevenej garáže: 2 000€ – 5 000€

Drevená garáž

Murovaná garáž

Je typická pre svoju masívnosť, vysokú stabilitu a bezpečnosť. Aby sa dodržali tieto vlastnosti, vyžaduje si pevný a kvalitný materiál ruka v ruke s náročným stavebným postupom. Práve od toho sa potom odvíja vysoká obstarávacia cena a zdĺhavá stavba garáže trvajúca až niekoľko týždňov ba dokonca mesiacov. Oproti ostatným typom je murovaná garáž tá najdrahšia a časovo najnáročnejšia.

Obstarávacia cena murovanej garáže: 8 000€ – 20 000€

Murovaná garáž

Betonová garáž

Modernou odnožou murovaných garáží je prefabrikovaná betónová garáž, ktorá si vlastnosti v podobe stability a bezpečnosti stále udržiava. Výrobný proces trvá približne 4 – 5 týždňov, avšak stále si vyžaduje použitie ťažkej ​​techniky. K samotnej stavbe treba pripočítať cenu za dopravu, ktorú v tomto prípade zabezpečuje nákladné vozidlo.

Obstarávacia cena prefabrikovanej betónovej garáže: 2 000€ – 6 000€

Betonová garáž

Montovaná plechová garáž

Montovaná plechová garáž je asi najvhodnejším variantom ak riešite pomer kvality, ceny a rýchlosti dodania. Najmä oceľové montované garáže s hotovou omietkou sa pýšia neobvyklým moderným dizajnom a ich charakteristické rysy v podobe stability, bezúdržbovosti a dlhej životnosti, to všetko za cenu až o 60% nižšiu v porovnaní s murovanými garážami, od ktorých sú navyše vizuálne na nerozoznanie.

Vďaka rýchlej montáži ju môžete mať na svojom pozemku postavenú už v priebehu niekoľkých hodín. Nenechajte sa však zmiasť lacnými plechovými garážami, ktoré sú síce lacné, ale zďaleka nie tak kvalitné a odolné ako oceľové garáže s hotovou omietkou.Garáž pre dve autá s čiernymi dverami

Obstarávacia cena montovanej oceľovej garáže s hotovou omietkou: 2 390€ – 5 000€

Cenové relácie garáží sa potom posúvajú smerom nahor v závislosti na vybranom druhu podkladu pod garáž, garážových brán, typov striech a ostatného príslušenstva. 

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON
https://www.prodom.sk/
https://www.hotove-betonovegaraze.cz/
https://www.mojaltanok.sk/