Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Ako využiť záhradný domček nie len cez leto?

Záhradný domček s altánkom
Publikované 12.03.2021 08:28

Užívali ste si svoju záhradu celé leto? Teplo, slnko, kvety, čerstvé ovocia a zelenina. Večery s rodinou a priateľmi v záhradnom altánku. Možno ste si dokonca dopriali luxus domáceho bazéna. Hoci leto končí, niekoľko teplých dní nám dopraje i jeseň. Ale čo potom? Do Vianoc je ešte ďaleko a vy potrebujete útočisko, kde si oddýchnete a dobijete baterky po celom dni v práci. Čo tak urobiť zo záhradného domčeka centrum relaxu, energie a zábavy? Ukážeme vám ako.

Naše 3 tipy sa dajú zrealizovať v rôznych variantoch. Drahších i lacnejších. Podľa toho, ako vám vaša peňaženka dovolí. Nakoľko budete montovaný domček využívať najmä v zime, rátajte predovšetkým so zateplením, vykurovaním a zavedením elektriny. Pre väčší komfort sa pokúste zaviesť aj vodu. Tá je nevyhnutná v prípade domácej sauny a určite vítaná, ak sa rozhodnete pre záhradnú posilňovňu.

Dvojitý záhradný domček GARDEON v bielej omietke s hnedými dverami Hormann

Zrelaxujte sa v domácej saune

Máte už dosť tepla? Verte nám, že už čoskoro vám bude chýbať. Detoxikujte a nabite si baterky v záhradnej saune. Vďaka teplote a vlhkosti sa z vás všetky toxíny proste vytratia. A že sa ich v nás v 21. storočí hromadí mnoho! Vaše telo sa uvoľnením svalov dokonale zrelaxuje. Saunovanie navyše pomáha prekrveniu vášho organizmu a znižuje v krvi hladinu kortizolu, ktorý je známy aj ako stresový hormón. Dokonca zrýchľuje metabolizmus. Takže, ak si plánujete udržať letnú figúru aj cez zimu, smelo do toho.

Načerpajte energiu v domácej posilke

Pohyb v chladných mesiacoch je viac ako žiaduci. Avšak možnosti sú obmedzené. Vyriešte to domácou mini-telocvičňou. Ak zainvestujete do strojov, ako  bežiaci pás či stacionárny bicykel, môžete si tieto druhy športu vychutnávať aj cez zimu (keď sú vonku nebezpečné). V prípade, že nemáte dostatok prostriedkov na typickú výbavu posilky, nezúfajte. Hrazda, činky, gymnastické lopty či závesné posilňovacie systémy ich dokážu plnohodnotne nahradiť. Len pri nich viac pracujete s váhou vlastného tela. Lacnejšia verzia posilky má ďalšiu výhodu – priestor bez ťažkopádnych a veľkých strojov sa dá využiť na cvičenie jogy či pilates. 

Kosačka, náčinie a cvičebné pomôcky vo vnútri garáže

Domáca herňa nielen pre deti

Náš posledný tip sa hodí aj pre rodiny s deťmi. Deťom do 15 rokov obvykle nezáleží na saune ani posilňovni. Ale domáca herňa? Úplný sen. Podľa svojich preferencií a finančných možností si vyskladajte centrum zábavy. Pri výbere pingpongového, biliardového, resp. multifunkčného stola laďte rozmery montovaného domčeka s hracím priestorom, ktorý potrebujete. Zato stolný futbal či terč na šípky sa zmestí aj do menších záhradných domčekov. Každopádne, vám nesmie chýbať pohodlný gauč a veľký televízor, možno aj s hernou konzolou. Pre filmových a športových fanúšikov odporúčame skôr plátno s projektom. Ale záleží na vás.

Dieťa v záhradnom domčeku

Záhradný domček pri bazéne pre deti

Čo nám ešte chýba? Áno, náležité ozvučenie. Hudba vám pomôže uvoľniť sa počas sauny či jogy, a tiež nabudiť sa pri kardio alebo silových cvičeniach. Nemusíte si nevyhnutne zaobstarať statické domáce kino. Kvalitný bezdrôtový reproduktor dnes plnohodnotne nahradí Hi-Fi vežu a viete si ho zobrať všade so sebou. Aj opäť o rok na letnú dovolenku. :)

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON