Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Nápady do záhrady: 5 vychytávok, ktoré musíte vyskúšať!

Detail na stôl pri posedení
Publikované 03.12.2021 12:45

Máte svoj kúsok zelene, ktorý sa chystáte na leto zvelebiť? Chcete oživiť priestor v okolí vašej pergoly alebo si peknou výzdobou spríjemniť chvíle strávene v záhradnom altánku? Práve teraz je ten najlepší čas inšpirovať sa kreatívnymi nápadmi do záhrady a pripraviť sa na teplé dni strávené vonku. Ak plánujete vonkajšie posedenie na záhrade alebo terase, prinášame vám niekoľko tipov, ktoré behom slnečných dní vonku využijete a oceníte.

Vaša záhrada bude najkrajšia v okolí!

  1. Udržujte kvetináče pri živote

Sadenice a kvetináče sú jednoduchým a efektívnym spôsobom, ako udržať záhradu tak, aby vyzerala elegantne a tiež prehrávala prekrásne farby! Staršie kvetináče môžete vylepšiť rýchlym náterom farby, takže táto inšpirácia do záhrady môže byť mimoriadne efektívná aj z hľadiska nákladov! Glazované kvetináče je potrebné najskôr dôkladne umyť a odmastiť, prípadne jemne prebrúsiť ich povrch jemným brúsnym papierom, aby sa farba lepšie prichytila.

Tip: Natrite kvetináč tabuľovou farbou. Kriedou si môžete napísať rôzne odkazy alebo si poznačiť, čo ste zasadili. Ide o originálny spôsob, ako využiť tabuľovú farbu a dodať jedinečný vzhľad kvetináču.

  1. Neformálne stolovanie a grilovanie vonku

Teplé dni lákajú nielen k posedeniu na záhrade či terase, ale nabádajú tiež k stolovaniu počas raňajok, obeda či večere. Prečo jesť doma, keď je vonku tak pekne? Pokiaľ budete záhradný stôl a stoličky využívať počas celej sezóny, kedy ich necháte vystavené vonkajším podmienkam, určite sa vyplatí siahnuť po masívne ošetrenom dreve alebo pevných plastových či kovových konštrukciách, ktoré odolajú aj nepriazni počasia.

Tip: Najlepší prehľad o ponuke si urobíte, keď využijete vyhľadávač nábytku.

  1. Romantické osvetlenie

Sviečky rozhodne navodia veľmi príjemnú intímnu atmosféru, pokiaľ si však chcete dopriať neskoršiu večeru, určite oceníte ešte dodatočné osvetlenie. Solárne osvetlenie dodá vašej záhrade skutočne čarovný vzhľad a predĺži vaše potešenie o niekoľko hodín každý deň! Vyberte si zapálené svetlá, ktoré sa rozsvietia hneď po západe slnka.

Tip: Preferujete tvorivé nápady do záhrady alebo nechcete investovať do solárnych svetiel? Skúste si vyrobiť vlastnú lucernu!

  1. Vertikálna jedlá stena

Kto nemá rád čerstvý šalát priamo zo záhrady? Keď pestujete zeleninu namiesto kvetov v kvetináčoch, toto je presne pre vás. Vytvorte si chutnú stenu.

Možnosti sú nekonečné. Šaláty a bylinky ako bazalka, kôpor a koriander, ktoré sa pestujú v kvetináčoch. Nezáleží na tom, ktorú zeleninu vysadíte, určite máte špičkové ingrediencie pre ďalšie jedlo!

Tip: Pozrite si ďalšie kreatívne nápady do záhrady v článku 7+ inšpirácií na vertikálnu výzdobu záhrady.

  1. Nábytok z paliet

Moderný a štýlový nábytok si môžete vyrobiť pomocou paliet, ktoré nie je problém zohnať, dokonca aj zadarmo. Môžete si vyrobiť sedačku, stôl, ale aj bar, na ktorom si budete popíjať drinky s priateľmi. Stačí mať k dispozícií klince, kladivo, pílku a trochu fantázie!

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON