Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Prečo je kúpa záhradného domčeka dobrá investícia?

Sivý záhradný domček s rovnou strechou
Publikované 30.06.2017 14:55

Záhradný domček nemusí slúžiť len na odkladanie pracovného náradia či záhradnej techniky. Je aj dobrou finančnou investíciou, keďže zvyšuje hodnotu vášho pozemku, chráni vaše veci a šetrí vám peniaze.

1, Zvyšuje hodnotu vášho pozemku

Udržiavaná záhrada môže zvýšiť hodnotu pozemku až o 20 %. Nemáme však na mysli záhradu s obrovským jazierkom do detailov navrhnutú profesionálnym záhradným architektom. Práve naopak. Odborníci na reality tvrdia, že menšie a útulné záhrady nenáročné na údržbu vyzerajú pre kupujúcich oveľa lákavejšie.

Zámková dlažba s pätkami pod dlažbou

Ide totiž o celkovú koncepciu. Záhrada musí vyzerať jednotne a dopĺňať dom. Všetko je o vytvorení ilúzie, s ktorou sa môže kupujúci stotožniť. To, čo predáva je súlad krásy a užitočnosti. A práve dostatok priestoru, či už v dome alebo okolo neho, symbolizuje užitočnosti. Preto záhradné domčeky a prístrešky zvyšujú cenu nehnuteľnosti, podobne ako garáže. Predstavujú ďalší, estetický a zároveň praktický priestor.

2, Chráni váš majetok pred opotrebovaním

Nech v domčeku skladujete akékoľvek veci, chráni ich pred opotrebovaním, a tak zachováva ich hodnotu. Či už sa jedná o záhradný nábytok, kosačku alebo detské hračky, kvalitný domček ich ochráni pred vlhkom, slnkom aj mrazom počas celého roka.

Rôzne náčinie vo vnútri záhradného domčeka

3, Znižuje riziko krádeží

Záhradný domček môže spoľahlivo ochrániť vaše veci nielen pred prírodnými živlami, ale aj tými ľudskými. Bohužiaľ, žijeme vo svete, že ak niečo necháme len tak, na očiach každému, po chvíľke to tam už nemusíme nájsť. A to aj v prípade, že máme okolo pozemku bezpečnostné kamery alebo voľne pusteného psa. Riziko krádeží preto výrazne znížite, ak veci odložíte do bezpečného záhradného domčeka vždy, keď ich nepoužívate. Nielenže tak nebudú zbytočne pútať pohľady zlodejov, ale v prípade, že sa rozhodnú vás navštíviť, prácu im „trochu“ skomplikujete.

Moderný záhradný domček na náradie

4, Šetrí peniaze

Ak pracujete z domu alebo podnikáte, určite potrebujete oddelený priestor, kde sa môžete plne sústrediť na svoju prácu. Prenájom kancelárie však stojí nemalé peniaze nielen kvôli nájomnému, ale aj kvôli nákladom spojených s dochádzaním. Nehovoriac o stratenom čase, ktorý strávite v aute alebo MHD pri presúvaní. Postaviť si na záhrade vlastnú kanceláriu si síce vyžaduje určité vstupné investície, ale z dlhodobého hľadiska vás vyjde lacnejšie. A môžete si navrhnúť svoju kanceláriu presne tak, ako vyhovuje vám a ako ste ju vždy chceli.

Podobne je to aj v prípade, že máte koníček, ktorý vyžaduje vlastné priestory. Napríklad ste modelár alebo fotograf.