Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Ako si vytvoriť domácu kanceláriu (home-office) na záhrade?

Posedenie pod prestrešením záhradného domčeka
Publikované 12.03.2021 09:45

Pamätáte sa, ako ste v detstve s obľubou obývali domčeky v stromoch či bunkre z nábytku? Všetci sme v týchto malých skrýšach mali výsadu svojho vlastného priestoru, miesto, kde sa “kuli pikle” a vznikali dobrodružné plány. Prijali by ste takéto územie aj teraz, keď ste dospelí? Nič nie je stratené. 

Čoraz viac ľudí vyhľadáva pokojné miesto pre tvorbu či prácu. Ukazuje sa, že nielen zamestnanci kreatívnych odborov preferujú prácu z domu pred open office priestoromi. Pokoj, ticho a vlastné inšpiratívne prostredie sú silné atribúty pre dosiahnutie úspešného výsledku. My pre vás máme tip, ako posunúť prácu z domu na vyšší level. 

Kedysi ste sa v domčeku hrávali, dnes v ňom môžete tvoriť.

A stále sa hrať.

Zo záhradného domčeka si ľahko vytvoríte miesto podľa svojich predstáv. Vďaka tomu, že ide o montovaný objekt, si môžete domček prispôsobiť podľa seba už od samého začiatku. Snívali ste vždy o veľkom okne do záhrady? Túžite po modernom minimalistickom dizajnovom office? Je to len o vás a vašej fantázii.

Psík pri záhradnom domčeku

Pracovisko umiestnené v záhrade ponúka úplne nové možnosti. Nemusíte iba vystreto sedieť na stolličke na stoličke za stolom. Čo tak si k domčeku alebo priamo doň umiestniť závesné kreslo? Tie sú momentálne veľmi obľúbené a pre prácu v pohodovom prostredí ako stvorené. Rozpamätajte sa, po akých “vynálezoch” ste túžili ako malí a zrealizujte ich. Je dokázané, že nápadité pracovisko rozvíja kreativitu a podporuje vznik nových nápadov.

Útulne zariadené okolie záhradky pri záhradnom domčeku s drevom

Vyradenému nábytku a starým veciam môžete vdýchnuť novú dušu a novú funkciu.

Inšpirujte sa napríklad známymi spisovateľmi a umelcami, ktorých najlepšie diela vznikali práve v záhradných domčekoch pretvorených na vlastný malý originálny svet. Po príklady však nemusíte chodiť ďaleko do histórie.

Už len v takej Británii vlastnia a na prácu využívajú záhradné domčeky až dve tretiny jej obyvateľov. Domček alebo pozemok vhodný na jeho postavenie je dokonca dôležitým atribútom pri kúpe pozemku.

Raj pre freelancerov

Počet freelancerov v kreatívnych a IT odvetviach stále rastie. Kým zamestnanci nachádzajú útechu aspoň v home officoch, títo pracovníci na voľnej nohe sa snažia utiecť aj pred nimi. Pri práci z miesta, kde navyše trávite aj väčšinu dňa, sa ľahko dostaví frustrácia a nájmy za coworkingy či za súkromný stôl v takejto kancelárii nie sú vždy najnižšie. Vlastné pracovisko v záhradnom domčeku je tak azda snom každej osoby bez stáleho pracovného miesta.

Útulný priestor so skrinkou na oblečenie a vysokou postelou

Len si to predstavte. Iba váš priestor, kde vás nikto neruší, kde sa môžete zavrieť a kde vám ani prípadný tvorivý neporiadok nikto neskritizuje.

Zariaďovanie domčeka a jeho údržba sú tiež skvelou fyzickou aktivitou. A tá je ľuďmi pracujúcimi iba hlavou taktiež často žiadaná ako druh mentálnej očisty. Nuž a v domčeku priamo v záhrade budete mať tých príležitostí viac než dosť. Hurá zbierať plody (aj) svojej práce!

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON