Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Prístrešok pre auto – svojpomocne alebo cez firmu?

Zaparkované auto s motorkou pod prístreškom GARDEON
Publikované 21.09.2021 12:05

Postaviť si prístrešok pre auto znie úplne jednoducho. Veď sú to len 4 „hranoly“ a strešná krytina. Dokáže ho postaviť akákoľvek firma či človek. Skutočne? Ukážeme vám 3 scenáre, ktoré sa odohrajú, keď si chce človek zadovážiť prístrešok na auto. Ktorý je najefektívnejší? Veď posúďte sami.

A. Postavím si prístrešok vlastnoručne

Návodov, ako si svojpomocne postaviť prístrešok na auto, je neúrekom. Google vám ponúkne takmer 2 tisíc stránok s informáciami a návodmi. Áno, zruční majstri so skúsenosťami si vedia postaviť krásnu drevenú pergolu či prístrešok, a to aj bez návodu. No niekedy sa do tejto práce pustí domáci kutil, ktorý neodhadne svoje možnosti. V lepšom prípade je výsledok iba esteticky nedoladený, v tom najhoršom sa zrúti strecha priamo na auto.

Ak vás láka svojpomocná výroba prístrešku, pouvažujte, čo je pre vás dôležitejšie – peniaze vs. čas (ktorý môžete stráviť so svojou rodinou a blízkymi). Skutočne sa vám oplatí niekoľko dní plánovať a potom niekoľko dní stavať prístrešok pre auto, ktorý môže mať firma hotový za jeden deň? A parkovať môžete okamžite.

B. Vyberiem si najlacnejší prístrešok pre auto

Druhou možnosťou je nájsť si to najlacnejšie riešenie na trhu. Oslovíte, povedzme 7 firiem. Z nich sa vám naspäť ozvú len 2, keďže všetky majú „profesionálny“ prístup. Z toho jedna od vás bude chcieť zaplatiť 200 eur za projekt stavby, aby vám prístrešok vôbec nacenila. Určite neodolateľná ponuka.

Tak si vyberiete druhú firmu, ktorej vždy trvá pár dní, kým vám zodpovie otázky. Po zhruba mesiaci náročnej komunikácie k vám prídu montážnici (ak sa trafia na správne miesto). Prístrešok montujú aj niekoľko dní, pretože si pri chystaní vybavenia zabudli základné náradie. Nehovoriac o výsledku, ktorý po nich ostane. Krivá konštrukcia a kopa bordelu. Ešte sa čudujete, prečo sú niektoré prístrešky také lacné?

C. Zvolím si profesionálnu firmu

Upozorňujeme, že profesionálne sa nerovná drahé riešenie. Ako spoznáte profi firmu? V prvom rade si pozrite referencie na Google, na Facebooku a pod. Ak je väčšina pozitívnych, podniknite druhý krok – priamy kontakt. Aktívna komunikácia zo strany firmy je ďalší kladný znak. Seriózna firma sa vás pýta relevantné otázky, dodržiava termíny a zanecháva po sebe poriadok. Pracuje efektívne. Ak ste, ako väčšina našich zákazníkov, tak presne toto potrebujete. Vyskladajte si svoj prístrešok v konfigurátore.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON