Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Ukončite leto dokonalou záhradnou párty

Drevený stôl pod prístreškom
Publikované 21.08.2017 21:35

Koniec prázdnin, posledné slnečné dovolenky a v kalendári neskorý augustový dátum. Všetko napovedá, že sa neodvratne blíži koniec leta. Nesmúťte a užite si ho so všetkou parádou. Usporiadajte rodine a priateľom tú najlepšiu záhradnú párty, na ktorú budú ešte dlho spomínať.

Ako vybrať to správne miesto?

Návšteva sa u vás má cítiť najmä pohodlne a uvoľnene. Idú si k vám predsa oddýchnuť a pobaviť sa. Ak sa bojíte nástrah počasia, umiestnite stolovanie pod prístrešok alebo pergolu. Takéto sedenie vytvorí príjemnú atmosféru a poistíte sa ním pre prípad dažďa, vetra či oslepujúcich lúčov zapadajúceho slnka. Navyše, vaši hostia pri jedle na seba budú navzájom vidieť a všetko budú mať na dosah ruky.

Pergola GARDEON v antracitovej farbe so záhradným posedením

Niečo pod zub

K správnej záhradnej párty neodmysliteľne patrí dobré jedlo. Tradičné sú grilované špeciality, čerstvé ryby, voňavé syry, sladké koláče, chrumkavé pečivo, šaláty hýriace farbami a ovocné misy. Dovoľte hosťom trocha kreativity. Nech si urobia vlastný šalát. Pripravte jednotlivé kusy zeleniny a ingrediencie do samostatných mís a každý si ten svoj namieša podľa svojej chuti. Potom sa vám nestane, že budete vyhadzovať zvyšky, lebo polovica hostí neobľubuje napríklad paradajky.

Letná kuchyňa na záhrade

Nielen deti poteší zmrzlina alebo mrazená ovocná dreň. Skúste ju spraviť sami pred príchodom prvých hostí. Aj koncom leta vedia teploty vystúpiť hore. Sladké osvieženie je teda viac ako vítané.

Nápoje

Teraz máte príležitosť blysnúť sa domácim ľadovým čajom alebo vlastnou citronádou. A čo tak osviežujúca malinová limonáda z čerstvého ovocia s mätou práve odtrhnutou zo záhrady? Ak chcete hostí ohúriť ešte viac, pripravte im niektoré zo známych miešaných nápojov. Mojito alebo Margarita sú na leto ako stvorené. Šoférov potešíte ich virgin (nealko) variantom. K dobrému jedlu nezabudnite na kvalitné víno či pivo.

Stan na oslavu

Hudba

Nemusíte najímať DJ-a. Zvládnete to aj sami. Začať môžete, napríklad, príjemným jazzom. Ten vytvára univerzálnu hudobnú kulisu, ktorá neruší konverzáciu. Keď budete chcieť zábavu rozprúdiť, vystriedať ho môžete napríklad tanečnými rytmami latina. Ak sú vaši hostia aj vaši priatelia z detstva či študentských čias, pripravte si playlist s piesňami, ktoré ste spolu počúvali pred rokmi. Prirodzene tak začnete spomínať na staré dobré časy a vynoria sa tie správne spomienky.

Poprosiť môžete aj svojich známych, aby priniesli svoju obľúbenú hudbu. Dostanete tak zaujímavý výsledný mix songov a žánrov. Ak sú medzi hosťami aj nejakí hudobníci, požiadajte ich, aby si priniesli nástroj so sebou.

Domáce kino na záhrade

Fotokútik poteší malých aj veľkých

Umiestnite ho do krytého altánku, kde si môže každý spraviť pár záberov na pamiatku. Určite doma nájdete pár zaujímavých rekvizít. Napríklad starý slnečník, bláznivé okuliare z dovolenky alebo kvety zo záhrady. Kúpte niekoľko jednorazových fotoaparátov a poproste hostí, aby spravili pár pekných momentiek.

Tipy na záver:

• Proti dotieravému hmyzu sa vybavte citronelovými sviečkami a sieťkami na potraviny. Nepríjemné štípance a dotieravé muchy totiž vedia pokaziť aj tú najlepšiu zábavu.

• Popri sedení pri stole pripravte aj niekoľko sedacích vakov a deky. Občas je pohodlné sedieť aj na zemi. Prispeje to k neformálnosti a uvoľneniu atmosféry najmä medzi hosťami, ktorí sa navzájom nepoznajú. Výborná je aj záhradná hojdacia sieť, na ktorú sa zvyčajne rýchlo vytvorí poradovník. Párty na záhrade

• Zabudnite na plastové príbory a prestieranie. Záhradná party je ideálnou príležitosťou, kedy využiť taniere s kvetinovým vzorom od babičky alebo poháre, ktoré ste dostali ako svadobný dar a nikdy ich nepoužili.

• Výzdobu podriaďte pravidlám minimalizmu. Na osvetlenie použite sviečky a záhradné lampáše. Po zotmení vytvoria príjemné tlmené svetlo s nádychom romantiky. Na stôl naaranžujte niekoľko kvetov. Ideálne tých, čo máte v záhrade alebo poľných. Levandule, ruže či sedmokrásky sú stále veľmi trendy. Namiesto vázy použite sklenené poháre zo zaváranín alebo farebné karafy na vodu či víno. Všetko spolu vytvorí vintage štýl, ktorý sa k záhradnej oslave skvele hodí.

• Ak chcete svojej párty pridať punc oficiálnosti, pošlite priateľom ručne vypísanú papierovú pozvánku. Okrem údajov, kedy a kde sa bude párty konať, môžete pripojiť aj vtipný text, napríklad „Dobrá nálada povinná.“ alebo „Poďte s nami povedať letu čau.“