Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Aký pevný je montovaný domček? Reálna skúška živlov

Padnutý strom na záhradnom domčeku
Publikované 30.04.2018 13:50

Dlho ste premýšľali, ale konečne ste sa rozhodli: „Objednám si montovaný záhradný domček.“ Aj keď kdesi vzadu v mysli vás trápia obavy: „Bude dosť pevný? Vydrží nápor počasia? Nepadne, keď zafúka vietor?“ Predsa len si vyklikáte svoj domček cez internet v konfigurátore. Zadáte typ strechy, farbu omietky, vyberiete si doplnky. A počkáte si na montáž.

Upozornenie: Tento krátky príbeh je napísaný na základe skutočnej udalosti.

V záhrade si pripravíte základy pre montovaný domček. Z firmy prídu dvaja chlapi, ktorí zabezpečia jeho montáž. Keď je dokončený, pozriete sa naň a pomyslíte si: „Fakt im to zabralo iba niekoľko hodín a vyzerá to dobre.“ Chlapi odídu. Vy sa usmejete a odkráčate spokojný späť do domu. Ale v noci príde búrka…

Drevo pri záhradnom domčeku

Okolo tretej nad ránom vás prebudí hluk z vonka. Dažďové kvapky bubnujú na streche. Vietor ohýba konáre stromov, ktoré vám štrngocú do okien. Blesky vytvárajú toľko svetla, že by ste si pri nich mohli pokojne čítať knižku uprostred noci. Vy však s hrôzou v očiach myslíte len na jedno: „Bude ten plechový záhradný dom ešte ráno stáť? Ja hlupák, mal som investovať do murovanej garáže,“ nadávate si. Hodinu sa prehadzujete, ale napokon zaspíte. 

Plechová strecha

Odvalený strom

Ráno vstanete zopár minút pred budíkom. Akoby vaša myseľ ani nespala. Pozriete sa z okna a všade je mokro. Nečudo, po takej búrke. A čo váš záhradný domček? Vyjdete na verandu a so zdesením sa na to pozeráte. Kmeň stromu spadol priamo na strechu vášho domčeka. 

Náhle si však uvedomíte, na čo sa to vlastne pozeráte: „Ten montovaný záhradný dom ustál búrku! A dokonca aj pád stromu,“ vykríknete. Jediné, čo je poškodené, je atika. Trochu preliačená. Poviete si: „Nevadí, to sa opraví.“ Takýto široký úsmev a vašu dobrú náladu vám v tento deň už nič nevezme. Idete si spraviť rannú kávu, ktorú si vychutnáte pri pohľade na domček, ktorý odolal živlom.

Veľa potenciálnych zákazníkov si myslí, že montované záhradné domčeky sú nestabilné a neodolajú vrtochom počasia. Tento náš zákazník a jeho fotografie vás, ako dúfame, vyvedú z omylu.

 

Domček odolal živlom

A na záver ešte jeden krátky príbeh. 

Pamätáte sa na rozprávku o 3 prasiatkach? Vlk sfúkol najskôr slamený domček. Následne zrútil aj drevený. A ktorý ostal? Murovaný. Tri prasiatka sa ukryli v ňom a prežili. Ale to je verzia z minulého storočia.

V 21. storočí prichádza na scénu štvrté prasiatko, ktoré si postavilo montovaný domček. Takže zatiaľ čo dve prvé prasiatka prišli o svoje domy, tretie minulo všetky svoje úspory na stavbu murovaného. Hoci im domček zachránil život, potom už nemali čo do úst. Na rozdiel od nich si naše štvrté prasiatko postavilo rovnako pevný, ale o dosť lacnejší oceľový domček. A žilo si ako prasa v žite. :)

 

Zdroj (source)
Fotobanka GARDEON